Ruim 1.500 deelnemers lopen succesvolle tweede editie 5 Mijl van Tilburg

Om 12.00 uur precies klonk op 22 mei het startschot van de tweede editie van de 5 Mijl van Tilburg. Het evenement kent sinds 2015 een vaste plek op de hardloopkalender. Met een deelnemersgroei van meer dan 50% kende de 5 Mijl een succesvolle tweede editie. Winnaar van de 5 Mijl (omgerekend 8,05 km) werd Jop van der Steen (22). De Tilburger finishte in een snelle tijd van: 25.25. Bij de vrouwen won Merel de Knegt (37) uit Tilburg in een tijd van 28.58.

Vernieuwd parcours

Het parcours had dit jaar een upgrade gekregen om het nog aantrekkelijker te maken voor lopers en toeschouwers. Vanaf de start op de Campenhoefdreef volgde de route naar het centrum om via de Oude Markt en de Stadhuisstraat te finishen op het gezellige Willemsplein. 

Start op de Campenhoefdreef

Vanaf 10:15 uur druppelden de eerste lopers Sporthal Dongewijk binnen met startnummers, speldjes, tijgerbalsem en drankflesjes als belangrijkste onderwerpen van gesprek. Bij de start op de Campenhoefdreef maakten sporthorloges op het laatste moment connectie met de satellieten en werden de kuiten nog eens opgerekt. De voorspelde onweersbuien bleven Tilburg bespaard: droog, een matige wind en graad of 15. Om 12:00 uur klonk het startschot en begonnen de ruim 1.500 deelnemers hun tocht richting het centrum.

Drukke finish in het centrum

Op de Oude Markt en de Stadhuisstraat was het dringen geblazen langs het parcours. Papa's, mama's, vriend, vrouw: rijen dik werden de finishers aangemoedigd om er een laatste sprint uit te persen. Het sfeertje zat er goed in met fijne muziek en veel blije gezichten. Trots kregen de helden een verdiende medaille uitgereikt van de tientallen vrijwilligers. Na afloop lopen twee vrouwen voldaan naar huis: 'dit gaan we volgend jaar weer doen!' 

Uitslagen

Klik hier voor alle uitslagen.

Heren

Plaats Naam Tijd
1 Jop van der Steen 25.25
2 Luuk Maas 25.45
3 Lauran Beijens 26.04

 

Dames

Plaats Naam Tijd
1 Merel de Knegt 28.58
2 Femke van Hest  29.53 
3 Hilde Gilissen 31.22 
Brabant Water Destil Podotherapie Smulders Runshop Greg van Hest Subway CZ Tilburg Ten Miles Gemeente Tilburg